1.10.2020 06:17
Luistelukoulu-maanantain ryhmä

Vanhempain info 2020-2021

Hei
Luistelut ovat nyt pyörähtäneet käyntiin ja tässä on teille vanhemmille tietoa luistelukoulun toimminasta. Ikävä kyllä emme tänä syksynä järjestä vanhempain infoa hallille ja jos tulee kysymyksiä luistelukoulun osalta, niin olkaa rohkeasti yhteydessä Vastuu valmentajaan Jennika Rislakeukseen.

Luistelukoulun info 2020-2021

• ILMOITTAUDU JÄÄHALLIN PIKKUKIOSKISSA LUISTELUKOULUPASSILLA. (ENERGIA AREENA KYLTIN ALTA SISÄLLE)
• VARAA PÄÄLLE PUHTAAT JA LÄMPIMÄT VAATTEET, KUNNON KÄSINEET, KYPÄRÄ JA LUISTIMET. Suosittelemme vaatteiden päälle laittamista jo kotona.
• KÄYTTÄKÄÄ LAPSI VESSASSA.
• ODOTTTAKAA RYHMÄLLESI MERKITYSSÄ PUKUHUONEESSA/KATSOMOTILASSA.
• JÄÄLLE SIIRRYTÄÄN OMAN RYHMÄN OHJAAJIEN JOHDOLLA .
• VANHEMMAT SIIRTYVÄT KATSOMOON JOUPPILANVUOREN JÄÄHALLIN PÄÄOVESTA TAI KAHVION VIEREISESTÄ OVESTA.
• LAPSET PALAUTETAAN HARJOITUSTEN JÄLKEEN SAMAAN PAIKKAAN, JOSSA VANHEMMAT ODOTTAVAT.

Luistelukoulupassi & koppiasiat
Luistelukoulupassiin kerätään tarroja läsnäolo kerroilta, saat sen infopisteeltä. Harjoituskertojen teemat löytyvät passista. Tänä syksynä emme valitettavasti pysty viettämään erikoiskertoja, paitsi naamiaskarnevaalit vk44. Viidennen- ja kymmenennen läsnäolokerran jälkeen passit jätetään infoon ohjaajien palautetta varten, seuraavalla kerralla passi odottaa teitä infossa. Joten kuljeta passia siististi aina mukanasi.
Kaksi samaa ryhmää on aina samassa pukuhuoneessa, jotta kontakteja syntyy mahdollisimman vähän ja pystytte toteuttamaan turvavälejä. Toisen tunnin luistelijat odottavat jäälle pääsyä katsomossa.
Pidetään käytävä tyhjänä ja vältetään turhaa oleskelua jäähallin tiloissa. Lapset luovutetaan ja haetaan omasta kopista, joissa vanhemmat odottavat. Vanhemmat voivat mennä seuraamaan harjoituksia katsomosta. (Muistakaa turvavälit!) Vanhemmat palaavat koppiin ottamaan lapset vastaan harjoituksista.
Vanhemmat kulkevat katsomoon jäähallin pääovesta.
Vaihtoaitioon ei saa tulla kengillä, koska sinne kulkeutuu hiekkaa ja kiviä, mitkä tylsyttävät teriä.

Vaatteet & kypärä
Jouppilanvuoren jäähalli on puolilämmin. Vaatteet on hyvä miettiä sen mukaan, kuinka paljon lapsesi liikkuu jäällä.
Vaatteet tulee olla puhtaita, ei hiekkaisia eikä niistä saa roikkua mitään ylimääräistä. Päällysvaatteen olisi hyvä pitää hieman kosteutta, ettei lapsi kastuisi heti pyllähtäessään. Alle on hyvä laittaa lämpökerrasto, joka siirtää kosteutta ulospäin pitäen lapsen kuivana ja lämpimänä. Uskoisin softshell vaatteiden yms. olevan oiva ratkaisu, kunnon kintaiden ja kaulurin kanssa.

Seura tekee yhteistyötä ullmax tekstiilien valmistajan kanssa. tekstiilit ovat pääosin lämpökerrastoja ja alusvaatteita, jotka on suunniteltu kylmien lajien harrastajille. Seuramme ullmax vastuuhenkilö on Katriina Ylihakola. Tuotteet löytyvät nettisivuilta www.ullmax.fi ja keräämme yhteistilauksia säästääksemme postikuluissa. Seuran kautta tilaamalla saamme heiltä tukea toimintaamme. Lisätietoja ja tilaukset voitte laittaa sähköpostiin katriina.ylihakola@gmail.com.

Älä kuitenkaan laita sellaisia ykkösvaatteita, joiden haluat pysyä moitteettomina. Käytämme harjoituksissa apuna tussia ja se saattaa tahria vaatteita, eikä lähde pesussa.
Kypärän täytyy olla aina päässä turvaamassa harjoittelua.

Luistimet
Hyvillä luistimilla on helpompi ja mukavampi aloittaa luisteluharrastus.
Luistimen varsi täytyy olla tarpeeksi jämäkkä nilkasta ja oikeankokoiset. Tarkista koko muutaman kuukauden välein ottamalla pohjallinen pois ja seisottamalla lapsi sen päällä, tilaa tulisi jäädä max.1,5 senttiä.
Sido luistimet huolellisesti. Linkistä saat hyviä vinkkejä luistinten sitomiseen.
https://www.youtube.com/watch?v=KWbhLgVKUUU
Hyvien käytettyjen luistinten tarjontaa kannattaa hyödyntää uusien
etsinnässä esim. facebookin kirpputoreilta tai taitoluistelun erikoisliikkeistä.
Tänä syksynä seurassamme ei voida järjestää kierrästyspäivää
vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Valmentajat ja ohjaajat auttavat teitä mielellään luistin asioissa.
Kovat teräsuojat kannattaa varata luistimiin, suojaamaan teriä jäähalliin
siirryttäessä. Kuivaa luistimet hyvin aina harjoitusten jälkeen
pienellä pyyhkeellä. Älä laita kovia teräsuojia enää kuivauksen jälkeen
luistimiin, etteivät terät ruostu. Luistimet on hyvä teroittaa n.3kk välein. Seurassamme toimii koulutettu teroittaja Risto Loppi, jonka kanssa voit sopia teroitusajasta risto.loppi@netikka.fi tai 050-4745951. Hinta jäsenille 10€.

Ryhmät & ohjaajat
Jokaiselle luistelijalle on annettu alustava luistelukouluryhmä. Tänä syksynä pyrimme pitämään saman ryhmän jouluun saakka. Porrastamme siirtymätilanteita ja käytämme eri luukkuja jäälle meno/tulo tilanteissa. Jokaisella ryhmällä on oma vastuuvalmentaja, joka suunnittelee tunnit teemaan sopiviksi. Suosimme itsenäistä harjoittelua. Ryhmä etenee Suomen Taitoluisteluliiton tähtidiplomien pohjalta ryhmän tavoitteiden mukaisesti, mielikuvitusta, leikkejä ja ryhmän sen tunnin välineitä hyödyntäen. Puhdistamme välineet jokaisen käyttökerran jälkeen. Voitte olla yhteydessä mielenpäällä olevista asioista suoraan oman ryhmänne vastuuvalmentajaan tai luistelukoulujen vastuuvalmentajaan Jennika Rislakeukseen jennika.rislakeus@gmail.com tai 044-9814161.

Lapsesi taitoja tarkastellaan kauden aikana. Ohjaajat ja valmentajat voivat suositella lapsesi siirtymistä seuraaviin ryhmiin. Tähdet, Jalokivet ja Riverkids ryhmiin voidaan siirtyä oman kiinnostuksen mukaan. Valmentajan kanssa kannattaa aina keskustella näistä asioista.
Ryhmiä ja tavoitteita on monia, joten etsitään jokaiselle lapselle juuri sopiva polku mukavassa luisteluharrastuksessa!

Muut tiedotusasiat
Luistelukoululaiset on vakuutettu Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulu-lisenssillä. Vahingon sattuessa ohjeet korvauksen hakemiseen löytyy https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/tapaturman-sattuessa/

https://www.skatingfinland.fi voit seurata taitoluisteluliiton ajankohtaisia asioita

Tiedotus tapahtuu myclubin kautta sähköpostiin ja seuramme nettisivuilla.
Joten tarkistakaa, että antamanne tiedot ovat oikein.
Jos sinulla on haasteita myclubin käytössä, olkaa
yhteydessä seurasihteeriimme Sari Seittuun.

Luistelukoulun peruutusehdot
Yksi kokeilukerta on ilmainen. Ilmoittautuminen on sitova kauden ajaksi.
Laskutus tapahtuu muutamien luistelukoulukertojen jälkeen.
Alle 6 luistelukertaa ½maksu 49,50€. Yli 6 luistelukertaa koko maksu 99€.
Jäsenmaksu maksetaan luistelukoulun alussa. Maksettuja summia ei palauteta.
Luistelun lopettamisesta tulee aina ilmoittaa seurasihteerille: taitoluistelu@plu.fi
Luistelijat ovat automaattisesti mukana seuraavalla kaudella, ellei peruutusta tehdä.
 

MUKAVIA LUISTELUHETKIÄ!